Wimperextensions

Microdermabrasie

Wat is microdermabrasie?

Microdermabrasie is een veilige huidverbeterende behandeling waarbij met een geavanceerd apparaat een gecontroleerde straal van ultrafijne kristallen over de huid wordt geblazen. Zodra de kristallen in aanraking komen met de huid verwijderen ze zachtjes de bovenste huidlaag (Stratum Corneum) bestaande uit dode en oude huidcellen. De huid die daaronder tevoorschijn komt is zacht, glad, gezond en in staat om werkstoffen optimaal op te nemen.

Daarnaast stimuleert een gecontroleerd vacuüm de productie van collageen, waardoor de huid van binnenuit steviger wordt en zich makkelijker zal vernieuwen en verjongen. Het grote voordeel van microdermabrasie is dat het vele malen intensiever is dan een scrub en veel veiliger dan een chemische of kruidenpeeling.

Is het geschikt voor mij?

Alle huidsoorten en -kleuren zijn met deze methode te behandelen. Mensen met een goede algemene gezondheid, een goede huidtint en realistische verwachtingen ten aanzien van het resultaat zijn uitstekende kandidaten voor microdermabrasie. Het kan worden toegepast bij diverse huidcondities en is heel succesvol gebleken bij:

 • Droge huid
 • Rijpere huid
 • Fijne lijntjes en rimpeltjes
 • Vette huid vergrote en/of verstopte poriën
 • Vale en/of doffe huid
 • Rokershuid
 • Zonbeschadigde huid
 • Acne littekens


Wat zijn de contra-indicaties?

Microdermabrasie is niet geschikt voor mensen met een van de volgende condities:

 • Psoriasis
 • Huidkanker
 • Rosacea
 • Ernstige acne
 • Onstabiele diabetes
 • Auto-immuun afwijkingen
 • Fragiele haarvaten
 • Actieve eczeem
 • Seborhoische dermatitis
 • Heftige couperose
 • Door virussen veroorzaakte lesies, herpes simplex, gordelroos
 • Door de zon verbrande huid
 • Zichtbaar gebroken adertjes
 • Niet gediagnosticeerde huidbeschadigingen
 • Zwangerschap.


Wat kan ik van een behandeling verwachten?

U bespreekt samen met uw schoonheidsspecialist uw medische gegevens en probeert in overleg met haar te beslissen of microdermabrasie een geschikte behandeling voor u is. De schoonheidsspecialist bepaalt uw huidtype en legt uit wat er allemaal bij de behandeling komt kijken en wat u van de behandeling mag verwachten. Ook wordt dit getekend waarmee u de schoonheidsspecialist toestemming geeft om de microdermabrasie behandeling uit te voeren.

Waaruit bestaat de behandeling?

Bij aanvang van de behandeling wordt de huid eerst grondig gereinigd. Vervolgens kan de microdermabrasie behandeling beginnen. Met een geavanceerd apparaat wordt er een gecontroleerde straal van zuivere aluminiumkristallen tegen de huid geblazen. Na de microdermabrasie behandeling is de bovenste huidlaag verwijderd en voelt de huid zacht, glad en gezond aan. Ook is de huid nu prima in staat om werkstoffen op te nemen. Om hier optimaal gebruik van te maken wordt er daarom vervolgens een serum en een masker op de huid aangebracht om de huid weer te hydrateren en te regenereren. Tot slot wordt de huid nog verzorgd met een voedende crème en wordt het ultrasoon apparaat toegepast om werkstoffen diep in de huid te sluizen.

Ondervind ik ongemak tijdens de behandeling?

Microdermabrasie is een intensieve, maar nagenoeg pijnloze behandeling. De meeste klanten verdragen de behandeling zeer goed. Er kan een prikkelend/tintelend en/of warm gevoel worden waargenomen maar pijn hoort u niet te voelen.

Wat kan ik direct na een behandeling verwachten?

Na de behandeling kan de huid iets trekkerig en droog aanvoelen en enige roodheid vertonen net als wanneer u iets te lang in de zon heeft gezeten. Er is een dun laagje van de huid afgehaald waardoor een goede nabehandeling met de thuisverzorgings-producten van Declaré noodzakelijk is. Indien u een zeer intensieve peelingbehandeling ondergaat, bij b.v. het verminderen van rimpeltjes, kunnen er schaafplekjes ontstaan. Door goed uw thuisverzorgingsadvies op te volgen zullen deze plekjes snel helen en geen littekens achterlaten. Gebruik op de dag, na de behandeling geen make-up meer.

De eerste week na de behandeling

Drink minstens 1,5 liter water per dag gedurende 1 week na de behandeling. Uw huid mist zijn beschermingslaagje en zal dus meer en makkelijker z’n vocht verdampen. Dit moet van binnenuit weer worden aangevuld. Uw huid wordt in versneld tempo vernieuwd, dat brengt met zich mee, dat steeds meer dode huidcellen ontstaan. Dit kunt u ervaren door wat schilfering op de huid. U kunt het herstelproces stimuleren door elke dag Soft Peeling van Declaré te gebruiken. Ook adviseren wij de Anti Wrinkle Sun Protection Cream (Sunblock) dagelijks te gebruiken om zonbeschadiging zoals pigmentvlekken te voorkomen. Afhankelijk van het doel van uw kuur zullen wij u een persoonlijk thuisverzorgingsadvies meegeven.

Wat mag u NIET doen na de behandeling?

Tot een week na de behandeling dient u warmtebehandelingen zoals directe blootstelling aan zon, zonnebank, sauna, heet water, intensief sporten en zwemmen te vermijden. Immers de huid is kwetsbaarder dan normaal, doordat het bovenste beschermende huidlaagje weg is. Dus is er voorzichtigheid geboden. Gebruik geen producten met minerale oliën. Wanneer worden de resultaten zichtbaar? Waarschijnlijk zult u direct na de eerste behandeling al verbeteringen in de structuur en het uiterlijk van uw huid opmerken. Voor optimaal resultaat wordt echter aangeraden de behandeling in kuurverband (1 x in de 7 tot 14 dagen) toe te passen. Afhankelijk van het te behandelen huidtype en het doel van de kuur kan bij benadering het aantal behandelingen worden vastgesteld. Over het algemeen ziet de huid er na 3 behandelingen al een heel stuk zachter, gladder en gezonder uit. Maar grote veranderingen (zoals bijvoorbeeld bij vermindering van fijne lijntjes en acne littekens) worden vaak pas na 6 tot 10 behandelingen zichtbaar. Dit alles is natuurlijk mede afhankelijk van het regeneratievermogen van de huid en van de manier waarop de huid thuis dagelijks verzorgd zal worden.

Wanneer worden de resultaten zichtbaar?

Waarschijnlijk zult u direct na de eerste behandeling al verbeteringen in de structuur en het uiterlijk van uw huid opmerken. Voor optimaal resultaat wordt echter aangeraden de behandeling in kuurverband (1 x in de 7 tot 14 dagen) toe te passen. Afhankelijk van het te behandelen huidtype en het doel van de kuur kan bij benadering het aantal behandelingen worden vastgesteld. Over het algemeen ziet de huid er na 3 behandelingen al een heel stuk zachter, gladder en gezonder uit. Maar grote veranderingen (zoals bijvoorbeeld bij vermindering van fijne lijntjes en acne littekens) worden vaak pas na 6 tot 10 behandelingen zichtbaar. Dit alles is natuurlijk mede afhankelijk van het regeneratievermogen van de huid en van de manier waarop de huid thuis dagelijks verzorgd zal worden.

Zijn er na een kuur nog vervolgbehandelingen nodig?

Als het gewenste resultaat bereikt is wordt sterk aangeraden om over te stappen op een periodieke onderhoudsbehandeling om het resultaat te behouden. Ideaal is eenmaal per maand. Uiteraard is het ook dan belangrijk om thuis de huidverzorgingsproducten van Medik8 te gebruiken voor een optimaal en langdurig resultaat.

DermaLounge

Met tijd, liefde en energie heb ik een schoonheidssalon gecreëerd waarbij klanten zich welkom en prettig voelen. U vindt ons in Schin op Geul, nabij Valkenburg aan de Geul (Zuid Limburg)

 

Social media

Search